Skapa personligt konto till Nationalencyklopedin (NE.se)

Ronny Holmström-Wall -

Som studerande och anställd inom Ålands gymnasium har du tillgång till Nationalencykolpedin (www.ne.se).

Då du är i skolan blir du automatiskt inloggad till ne.se med Ålands gymnasiums konto. Du har också möjlighet att skapa ett personligt konto så att du kan logga in till ne.se även från dina privata enheter (dator, surfplatta, mobiltelefon).

För att kunna skapa ett personligt konto måste du använda en av Ålands gymnasiums datorer i skolan.

Gör enligt följande:

Klicka på länken till NE som finns på skrivbordet på alla skolans datorer eller gå till adressen www.ne.se.

Klicka sedan på "Skapa personligt konto" enligt bilden nedan.

Fyll i din skol-epostadress (slutar på @gymnasium.ax) samt ditt för- och efternamn. Välj därefter ett eget lösenord för tjänsten och klicka på registrera.

Därefter är det klart. Med dessa kontouppgifter kan du logga in till NE även om du inte är i skolan.