iPAD: Ta bort inskrivning från Zenworks och lägga till igen

Ronny Holmström-Wall -

Om du har en iPad från Ålands gymnasium och har fått ditt användarnamn till våra datorer/nätverk/e-post ändrat så måste iPad:en avskrivas från det mobila systemet och läggas in igen med ditt nya användarnamn. Annars slutar e-post, kalender, distribuera appar med mera att fungera.

Du kan komma in till IT på Östra skolgatan 2 om du vill ha hjälp med detta men du kan också följa anvisningarna nedan om du vill göra det själv.

1. Leta upp appen Zenworks på din iPad

Tryck på Ta bort inskrivning

3. iPaden frågar nu om du vill radera kontot. Tryck OK

4. Nu är den klar att skrivas in i systemet tillbaka:

5. Skriv in serveradressen zmm.gymnasium.ax och tryck Fortsätt

6. Fyll i fälten Användarnamn = ditt nya användarnamn, lösenord = ditt befintliga lösenord till våra datorer/nätverk och domän = gymnasium.ax. Ändra till sist Ägare till Företag.

Tryck till sist på Fortsätt. Det laddas nu en hel del fönster och det kommer ett antal frågor att svara på. Godkänn allt, svara OK, eller Installera, eller vad det kan stå, huvudsaken är att du tillåter allt som föreslås.

Hör av dig till IT om det uppstår problem: support@gymnasium.ax