Hur du laddar upp ett dokument till Fronter med iPad

Ronny Holmström-Wall -

Använd Pages- appen på din iPad. Microsofts appar är mer begränsade och tillåter inte att dokument sparas var som helst.

Klicka på Dela-ikonen i Pages och välj "Öppna i annan app"

Välj därefter filformat för exporten. Smartast är att väja Word så kan du fortsätta att redigera dokumentet på din dator:

Dokumentet konverteras nu till Word-format:

Därefter ska du välja vilken app du vill skicka dokumentet. Välj Fronter-appen. Finns att ladda ner gratis i Appstore.

Du kan i dagsläget välja mellan att spara dokumentet i ditt personliga arkiv (det som finns i övre verktygsfältet i Fronter), eller att lämna in det till en inlämningsmapp - gäller oftast dig som är studerande. Du väljer detta under "Ladda upp till"

Nedan bild på hur det ser ut under "Ladda upp till", dvs där du kan välja "Mitt arkiv" eller en inlämningsuppgift:

Uppladdningen startar:

Och du bekräftelse när den är klar: