Plagiatkontroll med Ephorus

Ronny Holmström -

I bifogade fil som du hittar längst ner finns beskrivet hur du använder plagiatkontrollen Ephorus med dokument som lämnas i Fronter (i den så kallade "gamla" inlämningsmappen).

I den nya inlämningsfunktionen i Fronter är det ännu enklare.

1. "Skapa inlämning"

2. På fliken "Skapa inlämning" anger du uppgiftens titel och eventuella beskrivning samt laddar upp eventuella dokument som studerande ska ta del av när de gör uppgiften. För att aktivera plagiatkontrollen klickar du på "Inställningar".

3. Kryssa för "Aktivera plagiatkontrollen" och Spara så är det klart. Alla arbeten skickas nu automatiskt på plagiatkontroll och resultaten kommer nu att finnas att läsa för dig som lärare direkt i inlämningsmappen i Fronter.