Läsa wilmas schema i GroupWise kalender

Anthonio Salminen -

I den senaste versionen av Wilma så går det lätt att få in schema från Wilma till GroupWise. Det nya är att GroupWise kan prenumerera på Kalendern/Schemat från Wilma. Det fina är att du då ser dina lektioner bland dina vanliga bokningar i din vanliga GroupWise kalender. GroupWise kan även prenumerera på andra Internetkalendrar än Wilmas, tex Finlands helgdagar.

Gör så här:

1. Logga in i Wilma och klicka på Schema, klicka sedan på den nya länken iCalendrar uppe till höger.
  2. Högerklicka för att kopiera den webadress som visas (https://wilma.gymnasium.ax/schedule...). Det är denna länk du ska prenumerera på. Observera att den är personlig.
  3. Starta GroupWise och högerklicka på din Kalender, välj Prenumerera.
  4. Klistra in den länk som du kopierade från Wilma på raden för Plats och fyll i namnet Wilma på raden för Mapp. Bocka för Den här kalendern kräver autentisering och fyll i ditt användarnamn och lösenord för Wilma.
  5. Klicka på Prenumerera när du är klar.
  6. Nu har du fått en ny underkalender i GroupWise som heter Wilma och i den syns ditt schema från Wilma.

PS.

Vill du bara skapa en Wilmakalender i din smarttelefon så kan du skicka länken i punkt 2 till dig själv via mail. När du öppnar mailet i din telefon och klickar på länken så frågar telefonen om du vill prenumerera på denna kalender och då svarar du Ja eller OK.

DS.