Favoriter/bokmärken, synkronisera eller exportera och importera till och från webbläsaren

Ronny Holmström -

Bifogat dokument (längst ner i artikeln) visar hur du exporterar och importerar favoriter från och till webbläsaren Internet Explorer.

Motsvarande procedur går att göra i Mozilla Firefox. Lathund för export av bokmärken från Firefox hittar du också som bifogat dokument längst ner.

Om din dator ska bytas ut eller ominstalleras måste du ta dina favoriter till vara ifall du vill ha dem kvar!

Att exportera och importera är dock inte nödvändigt idag längre eftersom både Firefox och Google Chrome erbjuder smidiga lösningar för att synkronisera sin bokmärken mellan olika datorer eller andra enheter.

Internet Explorer erbjuder inte är lika smidigt sätt att synkronisera sina webbläsarbokmärken.

I Firefox kan du välja att skapa ett synkroniseringskonto:

Välj Sign in to Sync i menyn:

Därefter kan du skapa ett konto, eller logga in om du redan har ett:

Synka allt i Chrome

I Google Chrome kan du logga in och därmed få en massa information som lösenord, bokmärken, autofill-info osv syncroniserad. Logga dock aldrig in i Chrome på en allmän dator! Däremot är det en bra idé att använda funktionen på sina enheter, som t.ex. din jobbdator och din privata dator.

Närmare info här: https://support.google.com/chrome/answer/185277?hl=sv