Förhandsgranskning av dokument fungerar inte i Word, Excel, Powerpoint 2010

Ronny Holmström -

I Office 2010 programmen finns en funktion för att förhandsgranska ett dokument innan man öppnar det. När man går till "Arkiv" och väljer "Öppna" har man möjlighet att förhandsgranska dokumentet till höger om fillistan. Då dyker ett felmeddelande upp istället (se bilden - knappen för att förhandsgranska är inringad med rött). Microsoft har tillkännagivit att detta är ett programfel.

Lösning

Förhandsgranskningen fungerar i Windows utforskaren. Starta utforskaren (klicka på programikonen för utforskaren, gå via "Den här datorn" eller tryck Win-knappen  + E på tangentbordet. Leta upp den mapp du är intressant och välj den fil du vill förhandsgranska genom att klicka en gång på den. Se till att du har "förhandsgranska" aktiverat - knappen som är inringad med rött i bilden ovan.