Nationalencyklopedin Online

Ronny Holmström -

Nationalencyklopedin är tillgänglig för alla inom Ålands gymnasium. Skrivbordsgenväg finns på alla datorer. Nationalencyclopedin kan även användas hemma. Använd då länken i Fronter (finns i verktygspaketet högst upp) eller skapa en personlig inloggning medan du är inloggad på en av skolans datorer.

Skapa personligt konto

1. Klicka på NE på skrivbordet eller gå till http://www.ne.se om du är uppkopplad på AG_BYOD på en egen dator.

2. Klicka på Ikonen för konto längst upp till höger. Välj skapa personligt konto.

3. Välj Grundskola & Gymnasium

4. Fyll i formuläret nedan. Ange din e-post som du fått tilldelad från Ålands Gymnasium. Acceptera användarvillkoren. Skapa konto.

5. Gå till din e-post och verifiera ditt konto.

http://www.ne.se