Hur du arkiverar e-post i Groupwise

Ronny Holmström-Wall -

Att arkivera e-post är en bra rutin - som du bör göra minst en gång per år. Då slipper du också radera e-postmeddelanden som du är osäker på om du behöver i framtiden samtidigt som du frigör utrymme i din e-postlåda.

1. Ställ först lagringsplatsen för ditt e-postarkiv

Vi rekommenderar att du anger din hemkatalog som lagringsplats och där skapar en egen mapp för detta.

För att ställa in lagringsplatsen - gå till menyn Verktyg - och där Alternativ.

Välj sedan "Arbetsinställningar" och där fliken "Filplacering". Skriv in - eller enklare - bläddra fram mappen du skapat för ditt e-postarkiv.

För att genomföra arkiveringen

• Välj de meddelanden du vill arkivera i din Brevlåda genom att klicka på det första meddelande du vill arkivera, håll sedan in Shift-tangenten och klicka på det sista meddelande du vill arkivera.
  • Därefter klickar du med höger musknapp och väljer "Arkiv" så kommer de valda meddelandena att arkiveras.

För att läsa ditt e-postarkiv

• Du öppnar ditt e-postarkiv genom att klicka på "Ansluten" högst upp till vänster i programmet. Välj "Arkiv" i menyn så öppnas arkivet.
  • För att återgå till din "live" brevlåda - klicka igen på ansluten och sedan på ditt eget namn - se bilden.

Tveka inte att kontakta support@gymnasium.ax om du har frågor.