Vårdnadshavares inloggning med nyckelkoder

Mikael Johansson -

Här beskrivs hu du går till väga för att logga in till Wilma med hjälp av nyckelkod. I bilagan finns även bilder på hur du går till väga

Skriv in adressen som skolan har gett i webbläsaren

Sidans adress är https://wilma.gymnasium.ax/connect.

Steg 1: E-postadress

Fyll i din e-postadress i fältet och klicka på Skicka bekräftelse.

Steg 2: Meddelande om bekräftelse

Om du inte får något meddelande ska du kontrollera att det inte har hamnat i skräpposten. Om meddelandet inte heller finns där ska du kontakta läroanstalten.

Steg 3: Nyckelkod

Kryssa i alternativet "nyckelkod" i punkten Jag har... och ange din nyckelkod i det fyrdelade fältet som öppnas nedanför.

Klicka på Lägg till och sedan på Nästa.

Steg 4: Personbeteckning eller födelsetid

Kontrollera om du ombeds ange personbeteckning eller födelsetid.

Ange personbeteckning i formatet 150699-1234 eller 150600A1234 (de som är födda på 2000-talet), och födelsetid i formatet dd.mm.åååå

Steg 5: Eget namn

Skriv in ditt eget namn, inte barnets namn!

Steg 6: Nytt lösenord

Hitta på ett lösenord bestående av minst 8 tecken.

Steg 7: Kvittering

Kontrollera att uppgifterna är korrekta och klicka på Skapa användarnamn. Klicka sedan på länken Tillbaka till huvudsidan för att komma till Wilmas huvudsida där du nu kan logga in med ditt användarnamn och lösenord.

Steg 8: Logga in med nytt användarnamn och lösenord

Här finns bilagan att ladda ned